Vanuit die lessen werd yoga steeds belangrijker in mijn leven en besloot ik een docentenopleiding te volgen. Ik heb gekozen voor de Opleiding Hara in Groningen. Daar heeft mijn yogabelevenis een nieuwe verdieping gekregen dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna Wingelaar. Dit is ook terug te vinden in mijn manier van lesgeven.

Ik werd gevraagd om bij diverse centra lessen Dansyoga, Poweryoga en yoga en meditatie te geven.

Nu weet ik wat mijn doel is: Mensen helpen zo gelukkig mogelijk te zijn. 


Met yoga komt de balans terug in je leven, ongeacht wat de persoonlijke omstandigheden zijn om mee te beginnen. De concepten van de yogafilosofie en de heerlijke oefeningen vergroten stapje voor stapje de vreugde en gelukzaligheid in het leven.

Yogadocente Caroline Bernard

Ik ben Française, danseres, moeder, vriendin, levensgenieter. Mijn eerste zonnegroet heb ik op 8-jarige leeftijd gedaan op het strand in Le Touquet. Van mijn moeder heb ik de basisprincipes van yoga meegekregen: leren ontspannen, lichaamsbewustzijn en genieten van het moment.


Ik woon sinds 1989 in Nederland. Ik heb in Leiden natuurkunde gestudeerd, maar tijdens mijn promotieonderzoek in Groningen besefte ik dat ik mijn levensdoel niet kon bereiken als ik alleen zat achter een computer. Ik wilde namelijk mensen bereiken en iets van mijn levensvreugde doorgeven. Toen besloot ik om me te wijden aan dansen en ging ik merken hoe geweldig leuk ik het vind om les te geven! Na een aantal jaren begon ik yoga te gebruiken in danstechnieklessen om mijn leerlingen meer lichaamsbewustzijn te leren, zodat ze zich vrijer zouden voelen in het dansen.

 
Leven is dat wat je kunt doen tussen je geboorte en je dood.