Over mij


Klik hier voor Yoga Retreats in 2023

Yogadocente Caroline Bernard

“Het doel van mijn yogalessen is dat iedereen met een glimlach en een vrij en vreugdevol gevoel naar huis gaat.”

Ik ben Française, danseres, moeder, vriendin, levensgenieter. Mijn eerste zonnegroet heb ik op 8-jarige leeftijd gedaan op het strand in Le Touquet. Van mijn moeder heb ik de basisprincipes van yoga meegekregen: leren ontspannen, lichaamsbewustzijn en genieten van het moment.

Waar kom ik vandaan?

Ik woon sinds 1989 in Nederland. In Leiden heb ik natuurkunde gestudeerd, maar tijdens mijn promotieonderzoek in Groningen besefte ik dat ik mijn levensdoel niet kon bereiken als ik alleen achter een computer zat. 

Wat ik namelijk wilde was mensen op een persoonlijk niveau bereiken en iets van mijn levensvreugde doorgeven. 

Toen besloot ik om me te wijden aan dansen. Dit was het moment dat ik doorhad hoe geweldig leuk ik het vind om les te geven! 

Na een aantal jaar begon ik yoga in mijn dans-technieklessen te gebruiken. Het doel was om mijn leerlingen meer lichaamsbewustzijn te leren, zodat ze zich vrijer zouden voelen in het dansen.

Vanuit die lessen werd yoga steeds belangrijker in mijn leven en besloot ik de yoga-docentenopleiding Hara in Groningen te volgen. Hier heeft mijn yogabelevenis een nieuwe verdieping gekregen dankzij de zeer invoelende manier van werken van Janna Wingelaar. Dit is ook terug te vinden in mijn manier van lesgeven.

Nu weet ik wat mijn doel is: Mensen helpen zo gelukkig mogelijk te zijn!

Na 10 jaar op verschillende locaties te hebben lesgegeven ben ik voor 5 maanden naar India vertrokken. Hier heb ik me ondergedompeld in het leven als yogi o.a. in een ashram in Rishikesh onder begeleiding van Guru Vishvketu.

_DSC1131-India
_DSC1953-India
_DSC1857-India
_DSC2019-India
_DSC1118-India
_DSC0581-India
_DSC0566-India

Mijn stijl van lesgeven is nog steeds om je in contact te brengen met jezelf en door India heb ik een stuk traditie eraan toegevoegd waardoor mijn lessen minder fitness-achtig zijn en meer om balans in je leven te brengen en te behouden.

De concepten van de yogafilosofie en de heerlijke oefeningen vergroten stapje voor stapje de vreugde en gelukzaligheid in je leven, dat wil ik je graag meegeven! 

Geïnteresseerd in een yogacursus in Groningen of online?


Kom langs voor een les!