Yogastijlen


Klik hier voor Yoga Retreats in Siddeburen 2023

Yoga of Poweryoga?

– Ben je iemand die vaak te lang doorgaat,

te veel je best doet, erg gericht is op doen en

het uitrusten uitstelt?  ————— Dan is ‘yoga’ het meest

aanbevolen.

– Ben je iemand die juist moeilijk op gang komt? Vaak

taken tot morgen verschuift? En toch wil je wel voor jezelf

zorgen en fit worden? ————– ‘Poweryoga’ zal je

een echte boost geven!

Welke les is voor jou?

Met behulp van yoga zoeken we naar balans in het leven. Afhankelijk van hoe je in elkaar zit kies je een les die jouw persoonlijke balans herstelt…

Ik geef in Groningen 2 soorten yoga: Yoga en Poweryoga. Wat ik ‘Yoga’ noem is een hele rustige vorm van yoga, zie hieronder ook de beschrijving:

Yoga

Yoga: Ontspanning en Bewustzijn

Deze vorm van yoga is heel zacht en aardend. Door de verschillende yoga houdingen rustig en invoelend uit te voeren komen we in een staat van harmonie. Het gaat hier dus meer om bewustwording en het ontwikkelen van zelfcompassie en -liefde dan om fysieke aspecten.

Een yogales is een traktatie voor jezelf waarin je speels met je lichaam bezig bent en lekker in je vel komt te zitten. Hoe sterk of soepel je bent is niet belangrijk, als je kunt ademen, kun je meedoen!

Yoga: Onderrug, Nek & Schouders (tijdelijk niet beschikbaar)

Deze les is bedoeld voor mensen die lichamelijke klachten hebben in de gebieden van de onderrug, nek en schouders. De oefeningen die we doen verzachten spanning en pijn en stimuleren het zelfhelende vermogen van het lichaam. Bovendien helpt yoga om je bewust te maken van eventuele gewoontes in je dagelijks leven die de klachten veroorzaken en/of in stand houden. Het is echter geen fysiotherapie maar dient als aanvulling hierop. Uitermate geschikt voor langdurige of chronische klachten.

Poweryoga

Poweryoga: Kracht en Vitaliteit

Een actieve les waarin de zonnegroet centraal staat om het lichaam warm en soepel te maken en te houden. Ideaal als je beweging en ontspanning wilt combineren. We zoeken de grenzen die ons lichaam aangeeft en onderzoeken de mogelijkheden die tot onze beschikking staan om ons sterk en vrij te voelen. Bovendien maken we onze spieren sterker en verbeteren onze conditie. De energie die je al in je hebt komt los en gaat stromen.

Na de poweryogales bruisen de meeste mensen van energie en zijn tegelijkertijd rustig van binnen, een heel tevreden staat van zijn!

Poweryoga Algemeen
Poweryoga Beginners
Poweryoga midden
Poweryoga Gevorderd
Poweryoga Algemeen

Dit is een groep die open is voor alle niveaus waarin ik mijn aanwijzingen aanpas aan degene die er zijn. Is dus ook mogelijk voor beginners, mits je redelijk gezond bent (geen ernstige blessures).

Poweryoga Beginners

In deze cursus leg ik alle details uit van hoe je de houdingen moet uitvoeren. Een correcte techniek beschermt je namelijk tegen blessures en maakt je bewuster van je lichaam. Er is tijd om de houdingen herhaaldelijk te oefenen, gecorrigeerd te worden, vragen te stellen.

In de loop van de cursus leer je zelfstandig zonnegroeten uitvoeren op je eigen ademritme, leer je de basis houdingen, staand, zittend en liggend. Bovendien leer ik jullie in deze cursus verschillende ademhalingstechnieken.

Poweryoga midden

Deze cursus is geschikt voor degene die de beginnerscursus hebben afgerond, of al enige ervaring hebben met poweryoga of ashtanga yoga. Ik verwacht enige zelfstandigheid in het uitvoeren van zonnegroet en ademhalingstechnieken. In deze cursus wordt er aandacht geschonken aan het ervaren van jezelf in de poses, hoe je voor jezelf kunt zorgen zodat je gezond, ontspannen en blij in je leven staat.

Poweryoga Gevorderd

Na een paar jaar poweryoga of ashtanga te hebben geoefend kun je meedoen met de gevorderde groep. Het gaat hier niet zozeer om hoe sterk of lenig je bent, maar meer in hoeverre je jezelf kent en voor jezelf kunt zorgen. Ik bied meer uitdagende houdingen aan waardoor je geconfronteerd wordt met je eigen ego, prestatiedrang, gemakzucht, etc… Belangrijk is dat je al in staat bent om eerst naar je lichaam te luisteren, en daarna pas naar mij, dat maakt je namelijk gevorderd!

Geïnteresseerd?


Kom langs voor een les!